Oplossingen van onze ruimtelijke

problemen via onze ecowijk


2. Wonen maakt zich los van stad en dorp

De stadsvlucht is gestopt in onze steden omdat er veel initiatieven zijn genomen om een stad leefbaar te maken voor jongen mensen. Waterfrontontwikkeling (herwaarderen van rivieren door de steden) en voldoende groen en recreatie voor kinderen zijn voorbeelden van deze heropleving van de steden.

Oplossing 2.1: in onze ecowijk wordt de Vuilbeek ook geherwaardeerd als natuurelement. De ecowijk is bovendien verkeersluw, maar door een aparte ontspanningruimte kunnen de kinderen hier veilig spelen en ravotten: er is een speelbos, speeltuin en sportveldjes, ... Voor de ouderen zijn er wandelpaden en rustbanken rond een vijver, moestuintjes, compostplaats, ...

Oplossing 2.2: bovendien geven we de verantwoordelijkheid van het voederen van de kippen in de handjes van de kinderen. Elke week zijn 2 kinderen verantwoordelijk voor het welzijn van de kippen: elke dag vers water geven, broodafval voederen, eventueel bijvoederen met graan en uiteraard de eitjes rapen. De eitjes worden verdeeld over de gezinnen die zich inzetten voor het welzijn van de kippen.


Ecowijk ‘de Kersentuin’ te Utrecht (GTIL – Wim Van Buggenhout)

1/6 - 2/6 - 3/6 - 4/6 - 5/6 - 6/6
04