Inleiding

Gekoppeld aan het gemeenschappelijk onderwerp ‘duurzaam bouwen’ van de geïntegreerde proef van het schooljaar 2006-2007 van de studierichting ‘Industriële Wetenschappen’ (klas: 6IW) hebben we in samenwerking met 5IW een educatieve website omtrent duurzaam wonen gemaakt. We speelden al met het idee om een virtuele rondleiding in onze schooltuin te maken sinds we een leertuin op onze school hebben aangelegd.

De concrete realisatie is er gekomen naar aanleiding van de wedstrijd ‘In de WEER voor ’t KLIMAAT’, georganiseerd door de organisatie ‘Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën vzw’. Deze wedstrijd wil het bewustzijn van de schoolgaande jeugd rond de problematiek van klimaatwijziging vergroten.

Via dit project hebben we zeer intensief en op een vrij professionele wijze met elkaar leren samenwerken. Zonder goed teamwork was dit grootse project nooit tot een goed einde gekomen. Wij hebben onze creativiteit kunnen laten bot vieren bij de vervaardiging van deze website. Op de website kan je op een speelse, maar wetenschappelijk onderbouwde wijze, op zoek gaan naar tal van maatregelen die je kan nemen om milieuvriendelijker te leven en het versterkt broeikaseffect te verminderen. Dit kan gaan van kleine, individuele oplossingen tot grote, gemeenschappelijke infrastructurele maatregelen in functie van de ruimtelijke ordening.