Een Belg als ambassadeur van milieugoeroe Al Gore

Perfect aansluitend bij deze thema’s zullen wij de film An Inconvenient Truth tonen. In deze prachtige film zet de Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore de beschikbare informatie over de opwarming van het aardklimaat en haar gevolgen op een rijtje.

Voor het BSO (tweede graad) zal deze film getoond worden o.a. tijdens de lessen PAV of Levensbeschouwelijk Vak. Voor de tweede graad TSO tijdens de lessen Aardrijkskunde en Nederlands. Voor de derde graad TSO/BSO zal deze film getoond worden op vrijdag 4 mei met aansluitend een presentatie van één van de persoonlijke ambassadeurs van Al Gore, de Vlaamse eco-ingenieur Serge de Gheldere.

Net als duizend andere geselecteerden heeft Serge de Gheldere zich in Nashville (VS) laten trainen om Al Gores presentatie zelf overtuigend te leren brengen. Gores presentatie handelde over de dramatische gevolgen van de CO2 –uitstoot en dat heeft een klik in de Gheldere zijn hoofd gegeven. In de disignwereld maken velen gewoon een beetje doelloos mooie dingen. Voor Serge de Gheldere moet een product ook een probleem oplossen. Het klimaat is nu het meest uitdagende probleem. de Gheldere heeft Gores presentatie persoonlijk gemaakt door te laten zien wat we er zelf kunnen aan doen. Met zijn bedrijf laat de Gheldere klanten, bedrijven en scholen zien en voelen dat ecologische huizen, kantoren, meubels niet alleen minder vervuiling en CO2 –uitstoot betekenen, maar ook luxueus en zelfs betaalbaar kunnen zijn.

Interview met eco-ingenieur Serge de Geldhere (ambassadeur van Al Gore)


Serge de Gheldere (Bron)

(Bron: De Morgen)