Palmares

Focus aarde wedstrijd

Op 19 september 2007 ontvingen we van Stichting Dirk Frimout de eerste prijs in
de ‘Foucus Aarde’-wedstrijd. Tijdens een plechtige proclamatie in de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten in Brussel mochten kregen we uit handen van voorzitter Dirk Coolsaet volgende zaken:
  • enkele atlassen
  • 1500 euro voor de leerlingen
  • 500 euro voor de aankoop van didactisch materiaal voor de school.
Mr. Dirk Frimout

In ontvangstname van de prijzen In ontvangstname van de prijzen

Met de Prijs Focus Aarde voor leerlingen van het tweede jaar van de derde graad K.S.O., B.S.O. en T.S.O. bekroont de Stichting Dirk Frimout jaarlijks de beste geïntegreerde proef (GIP) die de Aarde en alles wat zich erop of errond afspeelt, tot onderwerp heeft. De Aarde gezien vanuit wetenschappelijke, technische, kunstzinnige, ecologische, sociaal-geografische en kosmologische hoek.


De concurrentie voor deze wedstrijd was weer zeer groot. 25 eindejaarsklassen dienden hun GIP-dossier en/of project in. De jury, bestaande uit een tiental mensen uit het bedrijfsleven en vijftal specialisten uit de onderwijswereld, selecteerden ons project, samen met 9 andere klassen. Ook nu, was de jury diep onder de indruk na de eerste jurering. De 10 finalisten van de 5de editie van de wedstrijd Focus Aarde dienden hun project dan ook nog eens te presenteren en te verdedigen.


Wij stuurden onze sterkste bezetting uit op 5 september. De dynamische en gevarieerde presentatie door Jonas Svensson, Marijn De Bont en Kevin Vertongen kwam zeer ‘professioneel’ over. Bovendien weerlegden de leerlingen op voortreffelijke wijze een heus ‘vragenkanon’. 14 dagen later, was de 3 op 3 een feit: Als winnende school zijn we gerechtigd de titel van “winnaar van de prijs Focus Aarde van de Stichting Dirk Frimout” te voeren.1/3 - 2/3 - 3/3